Menu

4 aanraders voor een mooi weekend Gorinchem

4 aanraders voor een weekend Gorinchem

Wij hopen dat u geniet van een goed weekend in Hotel Goud en Zilver in Gorinchem. Na een heerlijk luxe ontbijt in onze ontbijtbar La Kantina, is het tijd om Gorinchem en de omgeving te ontdekken. Wilt u een fiets huren? Dat kan natuurlijk ook bij ons, daarnaast hebben wij de mooiste fietsroutes rondom Gorinchem ook in kaart gebracht.

GEZELLIGE BINNENSTAD

Hotel Goud en Zilver is gevestigd in de binnenstad van Gorinchem. Als u naar buiten stapt, komt u al gelijk in het bruisende gedeelte van de stad, zeker in het weekend. Hier vindt u veel winkels, zowel ketens als lokale ondernemers. Daarnaast loopt u vast langs de Wilhelmina Fontein en kunt u een kijkje nemen in het Gorcums museum. De kans is groot dat u getuige bent van de balkonscene van een net getrouwd bruidspaar!

GROTE KERK GORINCHEM

Vlak achter het Gorcums museum vindt u de Grote Kerk, die in 1851 gebouwd is. Dit is niet de eerste kerk die op deze plek staat. In 1263 werd een Gotische hallenkerk geopend. In 1844 werd de kerk wegens bouwvalligheid officieel gesloten en afgebroken. Zeven jaar later wordt de nieuwe, huidige kerk geopend en sindsdien is hij in gebruik door de protestantse kerk. In de kerk kunt u een rondleiding krijgen en nog veel meer leren over haar geschiedenis. In het weekend is een rondleiding in de Grote Kerk van Gorinchem ook mogelijk, maar houd daarbij rekening met de dienst op zondag.

DE HAVEN, VESTINGSWALLEN, HET PONTJE EN SLOT LOEVESTEIN

In de buurt van Hotel Goud en Zilver vindt u de Vestingswallen en de haven, een prachtig gebied om te wandelen. Vanaf de haven kunt u ook op de pont stappen naar Woudrichem. In Woudrichem gaat u met de voetveer en die brengt u naar het bekendste kasteel van Nederland: Slot Loevestein. In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is voor iedereen van alles te beleven. In het museum leert u over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Bij een weekend Gorinchem kan dit eigenlijk niet ontbreken.

FORT ALTENA

Als u in bezit bent van een auto of een fiets bij ons huurt, is het zeker een aanrader om de omgeving van Gorinchem tijdens uw weekend te bekijken. Vlak na de Merwedebrug vindt u Fort Altena. Deze is in dezelfde tijd als de huidige Grote Kerk gebouwd, in 1847. Het maakte deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, die liep van de voormalige Zuiderzee bij Muiden tot de Biesbosch. Hier bent u welkom om rond te kijken, een rondleiding te volgen en te lunchen in de knusse Brasserie. Daarnaast heeft Fort Altena de mogelijkheid om vergaderingen en congressen te houden. Een originele plek om collega’s en relaties te ontmoeten.

CONTACT HOTEL GORINCHEM

Wilt u meer weten over een weekend in Gorinchem? Neemt u dan contact op met Hotel Goud en Zilver. Wij hebben unieke suites in de binnenstad van Gorinchem en hebben veel kennis van de omgeving.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!