Menu

Koe in de Kunst

Categories

Expositie: Koe in de Kunst

Op 8 april is de expositie: Koe in de Kunst in het Gorcums Museum van start gegaan. In de expositie tonen Nederlandse kunstenaars hoe zij geïnspireerd zijn door de koe. Een duik in de koeienkunst van de 17de eeuw tot heden. Van koeien in de wei en op de markt tot aan bij de slager. Een expositie die u zeker niet mag missen.

Koeien zijn al eeuwen een inspiratiebron in de kunst. Maar wat maakt dit dier zo aantrekkelijk? Tientallen kunstenaars bundelen hun kunstwerken in de tentoonstelling Koe in de Kunst. Waar dit thema wordt uitgemolken met prachtige portretten. De bezoeker maakt o.a. een wandeling langs levensechte en kleurrijke portretten. Een romantische landschappen van vredige koeien of van de veemarkt in de binnenstad. Ook zijn er foto’s te zien waarin vee uitvoerig wordt geïnspecteerd in de keuring van Rundvee tijdens de fokvee dag in Hoornaar.

Er wordt ook aandacht geschonken aan lokale kunstenaars zoals Dirck Govaerts. Bovendien beschikt de tentoonstelling over een uitgebreid programma met een fotowedstrijd, workshops, voorstellingen en excursies. Kijk op de website van het Gorcums Museum voor het volledige programma.

Note: Het museum bevindt zich slechts op 300 meter afstand van ons hotel.

De expositie zal van 8 april tot 10 september 2017 te zien zijn in het Gorcums Museum. Klik hier voor meer informatie over de expositie Koe in de Kunst.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!