Menu

Le Bric à Brac XL

Categories

Le Bric à Brac XL

Dol op markten afstruinen op zoek naar brocante en antiek? Vergeet dan niet om Le Bric à Brac XL in uw agenda te zetten: een vlooienmarkt met oude Franse auto’s met een open kofferbak vol met brocante en antieke spullen, vintage foodtrucks en Franse chansons middenin het Lingebos. Le Bric à Brac is een lokaal initiatief met als doel het stimuleren van duurzaamheid door hergebruik van spullen mogelijk te maken. Op zaterdag 27 mei zal de 5e Jubileum editie XL van dit ‘événement unique’ plaatsvinden met meer dan 2,5 kilometer markt!

Inmiddels is Le Bric à Brac een begrip geworden voor de inwoners uit Gorinchem en komen ook steeds meer bewoners uit de randstad en andere steden naar het platteland voor het evenement. Op de markt zijn voornamelijk brocante, antiek en industriële spullen van particulieren te vinden op zoek naar een tweede leven.

Le Bric à Brac  staat geheel in het teken van hergebruik van producten en behoud van de natuur. Organisatoren van het evenement Charleshan Denninger en Rein van der Zee wilden het eeuwenoude concept van een vlooienmarkt een nieuw leven inblazen:

‘’We wilden graag het Franse concept van een kofferbakmarkt naar Nederland halen. Een plek waar je een leuk praatje met elkaar kunt maken en ondertussen de spullen kunt bekijken en aanraken. Of een wijntje kunt drinken of picknicken op het gras. Een plek waar iedereen met elkaar kan ruilen, kopen of verkopen.’’

Waar en wanneer?

Le Bric à Brac zal plaatsvinden in het Lingebos. Het bos is gelegen in Vuren (vlakbij Gorinchem) in de provincie Gelderland. Het Lingebos ligt naast de A15, tussen Gorinchem en Leerdam. U kunt hier de gehele dag gratis parkeren.

De markt zal plaatsvinden op zaterdag 27 mei van 09:00 tot 17:00. De entree bedraagt 5 euro per persoon, waarvan 1 euro naar een goed doel zal gaan. Bezoek de website voor meer informatie www.lebricabrac.nl

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!