Rond Goud en Zilver logo met witte tekst en zwarte achtergrond
Menu

Fietsen in de regio Gorinchem

Hotel Goud en Zilver geeft u graag tips over Gorinchem en de regio Gorinchem. Wanneer u ons hotel bezoekt zijn er tal van leuke activiteiten die u kunt plannen. In dit artikel leest u de mooiste fietsroutes in de regio Gorinchem.

Nationaal Park De Biesbosch

De Biesbosch is een beschermd natuurgebied dat sinds 1994 de status van een nationaal park heeft gekregen. De prachtige omgeving van de Biesbosch is uitstekend te verkennen met de fiets. Het park is een droom voor echte natuur- en fietsliefhebbers. Het gebied bestaat uit een doolhof van riviertjes, wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water. De natuur van de Biesbosch zelf laat zich daarom vooral beleven vanaf het water in een bootje of kano. In het gebied rondom het Nationaal Park kan men genieten van de prachtige omgeving met oude dijkjes, kleine dorpjes en een waterrijke omgeving.

Klik hier voor de fietsroute van Nationaal Park de Biesbosch.

Rivier de Linge

De Linge is de langste rivier van Nederland en stroomt in de Betuwe van Doornenburg tot Gorinchem. Het Lingelandschap is grotendeels beschermd en valt onder Natura 2000: het netwerk van beschermde natuur in Europa. De rivier is het mooist tussen Gorinchem en Geldermalsen. De kronkelende weg door het vlakke Rivierenland laat u kennismaken met intieme dijkdorpjes en de vele fruitbomen die langs de weg zijn opgesteld.

Klik hier voor de fietsroute van de ANWB.

Slot Loevestein

Slot Loevestein is een rijksmonument uit de middeleeuwen omgeven door prachtige natuur. De rijke geschiedenis van dit historische kasteel beslaat zo’n 650 jaar. De ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkast is slechts een fractie van de geschiedenis van Slot Loevestein. Enthousiaste gidsen vertellen u graag meer verhalen over de geschiedenis van het kasteel en haar vestiging. Naast de historie heeft de omgeving van Slot Loevestein ook veel te bieden. Het slot is omgegeven door een fraai en gevarieerd natuurgebied met kleiputten en diverse planten en dieren. Fietsend door het gebied heb je een fraai uitzicht op Slot Loevestein en de rivier. Een bezoek aan Slot Loevestein of haar omgeving is makkelijk in uw fietstocht in te plannen.

Klik hier voor diverse fietsroutes.

De Hollandse Waterlinie

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een unieke historische verdedigingslinie uit 1815. De linie is 85 kilometer lang en bestaat uit zo’n vijftig forten en vijf vestingsteden. Vroeger diende de linie als een verdedigingswerk met water als wapen. Inmiddels heeft de Waterlinie een nieuwe functie als cultuur-historische belevenis. Het is een prachtig gebied waarin men de geschiedenis volop kunt beleven. In 2019 hoopt de Nieuwe Hollandse Waterlinie zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO te staan.

Klik hier voor de fietsroute van Nederland fietsland.

Bent u enthousiast geworden over de mooie omgeving in Gorinchem en haar regio? Of bent u op zoek naar een adres om te overnachten tijdens uw meerdaagse fietstocht? Kom overnachten bij hotel Goud en Zilver in Gorinchem. Wij zijn een fietsvriendelijk adres. Fietsen kunnen bij ons veilig en kosteloos worden gestald. Wij geven u bovendien graag verdere tips over de mooiste plekken in de omgeving.

Voor vragen of opmerkingen kunt u ons altijd bereiken. Neem gerust contact met ons op.

Ontbijten bij restaurant La Kantina

Voordat u aan uw fietstocht begint kunt u genieten van een compleet en vers ontbijt in ons ontbijtrestaurant La Kantina. Hier serveren wij een vers, huisgemaakt en uitgebreid ontbijt van het buffet voor €22,50 p.p. Daarbij heeft u de keus uit koffie, thee en verse jus d’orange. Ook kunt u kiezen uit bijvoorbeeld een yoghurt bowl met vers fruit uit en eieren bereidt naar uw wens.

Heeft u speciale wensen of allergieën dan vernemen wij dat graag van te voren.

Bent u geen hotelgast en heeft u zin in een uitgebreid en luxe verzorgd ontbijt? Loop gezellig naar binnen of reserveer een tafel via 0183 515 977.