Rond Goud en Zilver logo met witte tekst en zwarte achtergrond
Menu

Locatie

Gorinchem en omgeving

Gorinchem

Boutique hotel Goud en Zilver in Gorinchem heeft unieke locaties om te overnachten. Het hotel ligt centraal in Nederland in een oude vestingstad in Zuid-Holland en gelegen aan de rivieren de Merwede en de Linge. Gorinchem is uitgeroepen tot de allermooiste vestingstad van Nederland. Het hotel bevindt zich in een levendige winkelstraat in Gorinchem binnen de historische stadskern welke is omringd door een oude vestingwal uit het begin van de 17de eeuw. De Nieuwe Hollandse Waterlinie in Gorinchem is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed. Gorinchem heeft een authentiek en bijzonder karakter door de vele bewaard gebleven elementen uit de vorige eeuwen. De oude stadskern is compact en gemakkelijk te belopen vanaf boutique hotel Goud & Zilver en biedt vele activiteiten. Zo kunt u een culturele route volgen langs galerieën, antiekzaken en ateliers, een wandeling maken over de stadswallen, een museum bezoeken, winkelen, genieten op één van de terrasjes, uit eten gaan in één van de nabij gelegen restaurants of een fiets huren en een genieten van een mooie fietsroute.

U hoeft zich niet te vervelen tijdens uw verblijf in ons hotel in Gorinchem.

Omgeving van Gorinchem

Ook kunt u van de schitterende omliggende natuur genieten door uit te waaien aan de Merwede, de Biesbosch te ontdekken of de veerboot te nemen naar Slot Loevestein of één van de omliggende dorpen. Op deze pagina geven wij een aantal tips wat betreft leuke activiteiten en uitstapjes in de buurt van Boutique Hotel Goud en Zilver in Gorinchem. 

De Biesbosch is één van de de weinige zoetwatergetijdengebieden van Europa. In deze delta heeft het getij nog vrij spel. De Biesbosch is een doolhof van rivieren, waterbekkens, wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water. U kunt in de Biesbosch wandelen door polders met namen als ‘Doolhof’ en ‘Pannekoek’. Langs de randen van het gebied kunt u fietsen over oude dijkjes, langs rivieren en dorpen. De natte, ruige natuur van dit moeras laat zich vooral beleven vanaf het water in een bootje of kano. Geruisloos peddelend door smalle kreken, langs rijk begroeide oevers, bukkend onder lage takken door, beleeft u de natuur van heel dichtbij. IJsvogels schieten voorbij, een kiekendief jaagt tussen het riet, een aalscholver droogt zijn vleugels op een boomstronk. Soms laat zelfs de zeearend zich zien. In de Biesbosch bent u één met de natuur, op het ritme van eb en vloed. Voor meer informatie over De Biesbosch klik hier.

Woudrichem ligt vrijwel tegenover Gorinchem en is te bereiken met de veerboot. Woudrichem heeft een mooie oude stadskern met de Gotische Martiniskerk. In het nieuwere gedeelte van Woudrichem is een winkelcentrum met diverse winkels. Andere highlights om te bezoeken zijn de Gevangenpoort, Molen Nooit Gedagt, welke in gebruik is als korenmolen en de Vestingwerken Oud Nederlands. Verder kunt in Woudrichem heerlijk eten bij restaurant Kruiden & Jasmijn. In de beschutting van de oude stadswal en de muren van het magistrale arsenaal waant u zich in een andere tijd. Dé plek voor heerlijke avonden die u een onvergetelijk vakantiegevoel bezorgen. Voor meer informatie over Woudrichem klik hier.

De rijke geschiedenis van Slot Loevestein beslaat zo’n 650 jaar en is in te delen in drie periodes: middeleeuwen, staatsgevangenis en Hollandse Waterlinie. De meest markante periode in de geschiedenis van het slot is, dankzij Hugo de Groot, ongetwijfeld de staatsgevangenis. Het in het kasteel gevestigde museum huisvest bovendien een gespecialiseerde collectie van zo’n 900 objecten. Iedereen die het museum bezoekt krijgt zijn persoonlijke sleutel waarmee zelfstandig het slot verkend kan worden, en waar op talloze plekken tentoonstellingen kunnen worden bezocht en verhalen kunnen worden verteld uit diverse perspectieven. Loevestein is ook een archeologische site. Met de persoonlijke sleutel bezoekt u de expositie ‘Opgegraven’. Hier vindt u sporen van de vroegere bewoners. Zij vertellen verhalen over het leven in de voorbije eeuwen. Voor meer informatie over Slot Loevestein klik hier.

De Linge fietsroute laat u kennis maken met de Linge, de langste rivier van Nederland. Deze zijarm van de Waal is op zijn mooist tussen Gorinchem en Geldermalsen. Een kronkelend lint in het vlakke Rivierenland met aan weerszijde intieme dijkdorpen, grienden, uiterwaarden en vele fruitbomen. Bij deze fietsroute fietst u zowel aan de noordzijde als de zuidzijde van de fraaie Linge. U start in glasstad Leerdam, waar het meteen al goed toeven is. Uw tocht voert via de kleine dijkdorpjes Asperen, Acquoi en Rhenoy richting Beesd. Landgoed de Mariënweerd is een bezoekje meer dan waard. Via Geldermalsen fietst u met een bocht weer terug. Dan komt u de dorpjes Enspijk, Rumpt en Asperen tegen. Keerpunt van de lange lus is Gorinchem, waarna u via Arkel terugfietst naar Leerdam. De pracht van het rivierenlandschap komt in deze route volledig tot z’n recht. Voor meer informatie over de fietsroute klik hier.

Plattegrond hotel

Hotel plattegrond

Hiernaast ziet u een plattegrond afgebeeld met daarop de shortstay gebouwen behorend bij hotel Goud en Zilver.