Rond Goud en Zilver logo met witte tekst en zwarte achtergrond
Menu

Evenementen in Gorinchem

Een tijdje geleden is Goud en Zilver Gorinchem gestart met een reeks artikelen met daarin tips over Gorinchem en de regio Gorinchem. Wanneer u ons hotel in Gorinchem bezoekt zijn er tal van leuke activiteiten die u kunt plannen. Via een reeks artikelen willen u hier graag van op de hoogte brengen. Deze week richten wij ons op evenementen in Gorinchem gedurende de maand januari.

Evenementen in Gorinchem

Vrijmetselaars: een geheim ontsluierd

Wat is de vrijmetselarij precies en wat gebeurd er achter die gesloten deuren? Het Gorcums museum laat het zien in de tentoonstelling Vrijmetselaars: een geheim ontsluierd. Ontdek de symbolen, wie er zoal lid waren en wat het doel is van deze broederschap die wereldwijd zes miljoen leden telt. De tentoonstelling loopt tot en met 13 maart. Klik hier voor meer informatie en de openingstijden.

Vrijmetselaars: een geheim ontsluierd

Zwart & Wit

Tot en met 31 januari zijn er verschillende zwart/wit foto’s te zien van de Gorcumse fotograaf Dick Bosch. In het wijn- en proeflokaal La Caponnière zal zowel eerder getoond als nieuw werk te bewonderen zijn. In de sfeer van een echte wijnkelder kunnen bezoekers er wijnen, portwijnen of speciaal bieren drinken bij de houtkachels. La Caponnière is iedere zaterdag en zondag geopend van 13:00-19:00 en door de week op afspraak. Klik hier voor meer informatie.

Rond de Nul

Het Huis van Inspiratie houdt t/m 31 januari 2016 de mini-expositie Rond de Nul. Elke cultuur gaat anders met zijn jaartelling om. Zo leven we niet alleen in het christelijke jaar 2015, maar ook in het islamitische jaar 1437 en het Chinese jaar 4712. In het Gorcums Museum kom je in een winterse feestsfeer met deze tentoonstelling die op een speelse manier toont wat de rol van tijdlijnen en jaartellingen zijn in de verschillende culturen in de wereld. Klik hier voor meer informatie en de openingstijden.

The Best of Britain

The Best of Britain is een theaterconcert van niveau met de allergrootste hits van Engelse bodem. Op vrijdag 29 januari kunt u in De Nieuwe Doelen een avondje ouderwets genieten van bekende klassiekers en hits uit Groot-Brittannië onder begeleiding van een liveband. Bovendien kunt u als bezoeker zelf bepalen welke nummers deze avond zullen worden gespeeld. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie

Meer informatie over activiteiten en evenementen in Gorinchem vindt u op de website van VVV Gorinchem. Tijdens uw verblijf in ons hotel in Gorinchem adviseren wij u graag over meer mogelijke activiteiten en evenementen.

Heeft u vragen of verzoeken? Wij horen graag van u.