Rond Goud en Zilver logo met witte tekst en zwarte achtergrond
Menu

Festivalseizoen Gorinchem

Hotel Goud en Zilver in Gorinchem geeft u via onze artikelen tips over Gorinchem en de regio Gorinchem. Wanneer u ons hotel in Gorinchem bezoekt zijn er tal van leuke activiteiten die u kunt plannen. Via een reeks artikelen willen u hier graag van op de hoogte brengen. Deze week blikken we alvast vooruit naar het komende festivalseizoen in Gorinchem.

Jazzfestival in Gorinchem

Jazzliefhebbers uit Gorinchem, regio en land kunnen zich opmaken voor een weekend vol jazz- geluiden tijdens deze 44e editie van het Gorcumse Jazzfestival. Voor dit driedaagse festival is een gevarieerd programma gemaakt met veel aankomende Jazztalenten – Gorcum Got Jazztalent. Bovendien zijn alle Jazzactiviteiten gratis toegankelijk. Het Jazzfestival zal plaatsvinden van vrijdag 22 april t/m zondag 24 april. Klik hier voor meer informatie over het Jazzfestival.

Hippiefestival

Hippies van alle leeftijden zijn van 1 t/m 3 juli welkom in Gorinchem om lekker relaxt te genieten van muziek, workshops en hippiebusjes op het gratis toegankelijke Gorcums Hippiefestival. Geïnspireerd door de festivals uit de zestiger en zeventiger jaren van de twintigste eeuw laten lokale bands en muzikanten fantastische nummers horen van onder andere The Who, Tom Petty, Santana, The Kinks en Crosby, Stills & Nash. De muzikanten zijn te beluisteren op het terrein Buiten de Waterpoort, langs de rivier de Merwede. Overdag is het festival gratis toegankelijk. Het is bovendien zelfs mogelijk om met je eigen hippiebusje te overnachten op het festivalterrein. Klik hier voor meer informatie over het Hippiefestival.

Festivalseizoen Gorinchem

 

Waterpoortfestival Gorinchem

Rock, blues en pop: het is allemaal te horen tijdens de vierde editie van het Waterpoortfestival in Gorinchem. Bij dit festival staat er elke dag een ander muziekgenre centraal. Op vrijdag wordt het festival afgetrapt met de Rockslagfinale, waarbij regionaal talent een kans krijgt. Het Waterpoortfestival zal plaatsvinden van 13 t/m 16 mei. Klik hier voor meer informatie over het Waterpoortfestival.

Open Havendag

De Open Havendag is een jaarlijks terugkerend feestje in het voorjaar: rondom de Lingehaven en het terrein Buiten de Waterpoort. Het is een dagje uit voor het hele gezin, met livemuziek, eten en drinken in hartje Gorinchem. In de binnenstad staan verschillende podiums opgesteld voor ’t Eghte Muziekfestijn en in de haven zal de jaarlijkse Drakenbootrace plaatsvinden. De Open Havendag is tevens een prachtig moment voor de leerlingen van het Merewade College om hun kunstprojecten tijdens de bijzondere openluchttentoonstelling te tonen aan het grote publiek. De Open Havendag zal plaatsvinden op 21 mei 2016. Klik hier voor meer informatie.