Rond Goud en Zilver logo met witte tekst en zwarte achtergrond
Menu

De filosofie achter hotel Goud en Zilver

Ondernemer en tevens oprichter van hotel Goud en Zilver in Gorinchem, Bert Roubos, bezocht voor zijn werk jarenlang verschillende werelddelen. Uit ervaring weet hij daarom, dat na een vermoeiende vlucht of lange werkdag, er niets zo prettig is als bij te kunnen komen op een fijne hotelkamer. Een plek waar je kunt ontspannen en jezelf opladen voor de volgende lange (werk)dag. Helaas zijn de vaak hoge prijzen voor hotelkamers geen garantie voor ontspanning, gastvrijheid en een moment om comfortabel te relaxen.

In veel hotels ontbreekt de gastvrijheid en een warm welkom. Vaak krijg je de sleutel van je kamer kil in je hand gedrukt. Ik wilde daarom een plek creëren waar men zich thuis voelt. Gastvrijheid moet de hoogste prioriteit vormen” aldus Bert Roubos.

Door Bert zijn reiservaring(en) weet hij precies wat een hotel nodig heeft. Maar ook wat een verblijf bijzonder maakt, een verblijf dat je niet snel vergeet en waardoor je op regelmatige basis wilt terugkeren.

Een paar jaar geleden verbleef ik in een kleinschalig hotel in Costa Rica. Bij ontvangst werd ik persoonlijk ontvangen door de eigenaar. Hij nodigde me uit om samen met zijn vrouw wat te drinken. Terwijl de zon langzaam onderging, vertelde hij me interessante verhalen over de omgeving die je niet gauw terug zult vinden in een reisgids. Een bijzondere ervaring die mij jaren later nog altijd is bijgebleven”.

Suite 11

 

Naast reizen heeft Bert Roubos nog een andere grote passie: inrichting en interieur. Jarenlang is hij actief geweest op het gebied van design en kunst. Op verzoek van verschillende relaties heeft hij verschillende huizen ingericht met zijn expertise. De liefde voor interieur is dan ook onmiskenbaar terug te vinden bij hotel Goud en Zilver. Volgens Bert Roubos is immers niets vervelender dan te verblijven in een sfeerloze hotelkamer.

Uiteindelijk heeft Bert Roubos in 2015 zijn kennis en ervaring omgezet in een bijzonder concept: Hotel Goud en Zilver in Gorinchem.

 

De missie van hotel Goud en Zilver

“Onze gasten door persoonlijke aandacht en gastvrijheid een onvergetelijk verblijf te bezorgen.”

Inmiddels zijn we een jaar verder en onze formule blijkt een groot succes. We hebben inmiddels gasten mogen verwelkomen uit o.a. Japan, Australië en Brazilië. Afgaande op de recensies en mailtjes die we naderhand ontvangen van onze gasten, kunnen we bescheiden concluderen dat onze missie is geslaagd.

‘’En daar zijn we trots op!’’

Missie geslaagd! En nu?

Onlangs heeft Goud en Zilver een vierde suite geopend op een bijzondere locatie aan het water in Gorinchem. En er is meer nieuws, we gaan verder uitbreiden. Binnenkort zullen er twee nieuwe suites worden geopend.

Ook hebben we onlangs ‘La Kantina’ geopend waar onze gasten in alle rust kunnen genieten van een geheel verzorgd ontbijt. U kunt hier terecht voor heerlijke Italiaanse koffie, versgebakken brood of een gebakken eitje. Alles wordt met liefde en zorg klaargemaakt door mijn eigen zus, Annemarie.

Uiteraard houdt het hier niet mee op. Onze uitdaging blijft om Goud en Zilver steeds naar een hoger niveau te blijven tillen. Ook liggen er plannen om ons concept te gaan vestigen in andere plaatsen in Nederland. Blijf onze site daarom goed in de gaten houden.

Bent u ook op zoek naar een bijzondere beleving? Wij hopen u binnenkort te ontvangen bij Goud en Zilver in Gorinchem.